dilluns, 14 de març del 2011

Notícies de la setmana

Ebredigital


Naix una plataforma a Ulldecona que demana la retirada dels símbols feixistes

La iniciativa del Casal Popular Panxampla de demanar l'eliminació del monument franquista del mig del riu a Tortosa ha motivat un grup de persones d'Ulldecona a crear una plataforma perquè es retiren els símbols feixistes d'aquest municipi. Cada setmana publiquen a Facebook i en un bloc dos símbols i en detallen la procedència

Un grup de veïns d’Ulldecona va veure en la iniciativa del Casal popular Panxampla de Tortosa una oportunitat per fer una campanya similar al seu municipi. El seu màxim impulsor, Antoni Manel Muñoz, explica a l’Ebre TV els motius de la creació de la plataforma per retirar els símbols feixistes d’Ulldecona. A través de la xarxa social, més concretament el Facebook, i també amb un bloc, la plataforma s’ha proposat elaborar una llista de símbols feixistes per després portar la proposta al ple per demanar-ne la retirada. De moment, cada setmana publiquen dos símbols i n'expliquen la procedència.

Fins ara, la plataforma ha localitzat deu carrers, un monument i una placa condecorativa. Pel que fa les plaques de habitatgtes de protecció oficial, en tenen set d’identificades. Entre els carrers, destaquen noms com del militar fill d’Ulldecona tinent Ferré, el cardenal Gomà o Goicoechea. Segons Muñoz, per poder tirar endavant la iniciativa són clau els suports externs. En aquests moments, el grups locals del PSC, Més Ulldecona i Convergència i Unió ja hi han donat suport. El Partit Popular s’hi ha mostrat contrari.


Link


__________________________________________________________________________

Avui i El Punt


MEMÒRIA HISTÒRICA

Tortosa es queda sense la mostra

‘Símbols de Franco'

Sí que es podrà veure a Ulldecona i després a Roquetes

La plataforma ciutadana per la retirada dels símbols franquistes d'Ulldecona ha anunciat que l'exposicióSímbols de Franco es veurà molt aviat en aquesta població del Montsià. La mostra quedarà instal·lada a la sala d'exposicions de Catalunya Caixa des del 18 fins al 31 de març, i després s'exhibirà a Roquetes (de l'1 al 16 d'abril). L'exposició va ser produïda pel Memorial Democràtic, que pertany a la Generalitat, i els ha estat cedida per la comissió del Casal Popular Panxampla, que reclama la retirada del monument franquista de la batalla de l'Ebre. De fet, la previsió era que l'exposició es pogués veure primer a Tortosa, però la comissió per la retirada dels símbols franquistes no ha aconseguit la cessió de cap espai municipal, i és per això que Símbols de Franco s'instal·larà primer a Ulldecona, on la plataforma ha destacat el suport que sí que ha rebut de l'Ajuntament, així com de les candidatures locals del PSC, Més Ulldecona i CiU.


Darrera actualització ( Divendres, 11 de març del 2011 02:00 )

Link


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada