dimecres, 2 de març del 2011

Aclariment de la Plataforma davant missatges de dubte i actituds atacants

Els darrers dies a la Plataforma hem rebut diferents missatges de persones amb diferents opinions en respecte a la nostra iniciativa. Agraïm que haguen volgut col·laborar donant-nos la seua opinió ja que considerem que totes són riques i ens aporten molt com a iniciativa popular. Per això, i davant els dubtes que ens han plantejat, hem decidit resoldre’ls a través d’aquí.


Tombes i restes humanes

Des de la Plataforma no hem parlat en cap moment de profanar tombes ni retirar òssos. Considerem que el lloc de descans final d’una persona, independentment de la ideologia i història que tingue, no s’ha de profanar si no és per petició familiar, per respecte a l’enterrat i la família. La iniciativa es limita a fer públiques aquelles simbologies que hi ha a Ulldecona, demanar-ne la seua retirada i restituir-les per altres de caire democràtic. Des d'aquí també volem donar suport a aquelles famílies que tenen els seus morts enterrats en fosses comuns i que gràcies a la llei de la Memòria Històrica podran recuperar les restes dels seus estimats, aquest cop sí, per voluntat familiar.


Formes de treballar de la Plataforma

La Plataforma per tal de complir el seu objectiu ha adoptat una dinàmica de treball que pot ser millor o pitjor, però de moment és la que ha donat bons resultats. Mitjançant la xarxa social Facebook i el blog publiquem periòdicament aquella informació essencial per crear consciència popular i en què argumentem els nostres punts de vista. Altres iniciatives han funcionat de manera diferent i han triomfat o no. Per la nostra banda pretenem crear consciència popular, donar explicacions en tot moment de què fem i per què ho fem i aconseguir el màxim suport. És essencial que Ulldecona sàpiga les raons i motius per què el seu paisatge urbanístic canvia i a més a més, és personalment enriquidor.


“Retirar per restituir”

Des de la Plataforma en cap moment hem parlat d’enderrocar, tombar, eliminar, acabar i altres sinònims. De manera que agraïrem que quan es parle de la nostra iniciativa es face amb els termes “retirar” per a funcions no propagandístiques (per exemple al museu) i “restituir” allò que es considera democràtic.


Des d'aquí també invitem a tothom que tingue cap dubte, problema, crítica o aportació a que ens la face arribar per tal de poder realitzar millor la nostra tasca.

Plataforma per retirar els símbols franquistes a Ulldecona

4 comentaris:

  1. Molt bé! Anims, us llegeixo des de fa molt pocs dies, pero em sembla que aneu per bon cami!

    ResponElimina
  2. Avore, xiquets/tes, avore si gastem una mica del coneixement del que tenim guardat per els dies de festa. Aquí ningú está parlant de morts ni de vius, de enterrats ni per desenterrar, ni de coses simil.lars. de l'unic que s´está debatint és de treure de les nostre vides, i per sempre, tot allò que mos face recordar una de les etapes més nefastes de l´història d´aquest pais. Recolzo i sempre ho faré totes aquelles iniciatives que tinguen com a fí la desaparició total de coses com aquestes que encara se poden vore a ciutats com Ávila. És simple , no?. No és lo moment de buscar-li els tres pèls al gat.

    ResponElimina
  3. No cal anar-hi tan a lluny, Manuel, a Amposta tenim el carrer Ruiz de Alda que va ser un dels fundadors de la Falange i García Valiño. I carrers dedicats per estes terres a Felip II i Felip V, molt amics de Catalunya i de les llibertats, on vulguis.

    ResponElimina