dijous, 10 de març del 2011

Exposició "Símbols de Franco"

Nota de premsa de la Plataforma per retirar els símbols franquistes a Ulldecona en referència a l’exposició “Símbols de Franco”.

La Plataforma per retirar els símbols franquistes a Ulldecona comunica que el pròxim dia 18 de març a les 19:00 presentarà l’exposició “Símbols de Franco” a la sala de plens de l’Ajuntament d’Ulldecona. Acte seguit s’anirà a visitar l’exposició ubicada a la sala cedida per Catalunya Caixa al carrer Sant Antoni del mateix municipi. L’exposició romandrà a Ulldecona des del 18 fins al 31 de març.

L’objectiu de l’exposició no només és el de presentar oficialment a nivell municipal la Plataforma, sinó el de donar a conèixer a la població en què consisteix la simbologia feixista i el per què de la sol·licitud de retirada d’aquests elements de les vies públiques.

L’exposició del Memorial Democràtic, pertanyent a la Generalitat de Catalunya, ha estat cedida a la Plataforma per part de la Comissió per la retirada dels símbols franquistes de Tortosa. Des d’aquí volem agrair la col·laboració de l’Ajuntament d’Ulldecona, de Catalunya Caixa i de la mateixa Comissió de Tortosa per les facilitats que ens han donat per tal de poder fer realitat al municipi una exhibició d’aquesta índole, i més tractant-se com és del nostre interès d’acord amb els objectius de la Plataforma.

En primer lloc, volem donar les gràcies a la Comissió de Tortosa per haver-nos cedit l’exposició que tenien reservada durant aquestes dues setmanes. En segon lloc, agrair a l’Ajuntament d’Ulldecona i Catalunya Caixa la rapidesa en els tràmits per la cessió del local. Així com la Plataforma ha rebut aquest suport, també volem solidaritzar-nos amb la Comissió de Tortosa que des de desembre estan buscant lloc a la capital de les Terres de l’Ebre per ubicar l’exposició. A dia d’avui el seu ajuntament encara no els ha facilitat cap espai, finalment acabaran exhibint-la a Roquetes entre els dies 1 i 16 d’abril.

Després de gairebé un mes d’activitat intensiva, des de la Plataforma per retirar els símbols franquistes a Ulldecona fem un balanç positiu de la situació actual. Des dels inicis de la iniciativa hem anat creixent considerablement amb el suport de més de 130 persones que encara segueix creixent. Hem portat una dinàmica de treball que ens ha donat bons resultats, tant pel que fa amb la indexació de la simbologia feixista, com amb els suports rebuts a nivell tant interior com exterior al municipi.

Des de la iniciativa valorem molt positivament el bon camí de la Plataforma de cara a complir el nostre doble objectiu: retirar la simbologia per restituir la democràtica i inspirar els pobles pròxims per realitzar la mateixa activitat.

La Plataforma a dia d’avui ha rebut un suport important en el municipi tant per part de la població que s’hi ha implicat, com dels partits polítics locals per aquest ordre: PSC, Més Ulldecona i CiU.


Plataforma per retirar els símbols franquistes a Ulldecona


09/03/2011


2 comentaris:

  1. Hola
    Com que no ho veré a Tortosa, potser farem cap a Ulldecona!
    En serio, en quin horari esta obert l'exposició (i tots els dies?) ?
    Gracies.

    ResponElimina
  2. Enhorabona companys per aquesta decisió, entre tots ho aconseguirem, espero poder veure l'exposició a Roquetes, ja que com be dieu a Tortosa s'han encarregat de evitar-ho, con va dir l'alcalde convergent Bel, “el tema del monument esta mort”, mai mes gran l'equivocació i si no el temps dirà qui tenia raó.

    Ànims i endavant, nen bé.

    ResponElimina