dissabte, 2 d’abril del 2011

El periodista Pere Cullell dóna suport a la iniciativa


El periodista català Pere Cullell ha donat suport a la Plataforma per retirar els símbols feixistes a Ulldecona. Cullell és coautor de llibres d'anàlisi polític i crític català com: L'ascensor o L'oasi català. A més a més també ha escrit en solitari: Què direu de mi?, Ja som aquí, i Històries del tripartit.

Cullell a més a més de professor de periodisme de la UAB i la UOC, també és conterturlià a Rac-1, Catalunya Ràdio i Com Ràdio i és el sotsdirector al programa La Porteria del canal Barcelona TV. Se'l coneix també per haver protagonitzat el programa de misteris de Catalunya La zona fosca, que es va passar per TV3 i Barcelona TV.


Pere Cullell ens ha arribat un escrit on mostra la seua posició respecte als símbols feixistes des del punt de vista d'un comunicòleg:




De la retirada dels símbols

En el món de la comunicació sabem que res és buit de sentit. Els colors, les olors, les paraules, els gestos... totes les coses que són, que som, que ens envolten, que generem, que ens afecten, tot té un significat. I aquest significat mai és neutre.

Si els noms dels carrers no són importants, perquè tots els guanyadors de qualsevol guerra els canvien? Si els monuments no són importants, perquè els vencedors enderroquen els antics i en basteixen de nous? Hem de ser tolerants amb el feixisme i els seus símbols -obscens i anorreadors- perquè nosaltres som demòcrates?

No cal enlairar un nou símbol que faci evident que les persones que creiem en les paraules, en el respecte i en la llibertat som majoria. N'hi ha prou enretirant les noses del passat. El millor monument a la pau i a la concòrdia és que no se'ns obligui a veure cap senyal de ningú.

Pere Cullell

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada