dilluns, 11 d’abril del 2011

L'eurodiputat i historiador català Oriol Junqueras dóna suport a la Plataforma




Oriol Junqueras és llicenciat en Història Moderna i Contemporània i doctorat en Història del Pensament Econòmic a la UAB d'on és professor associat. Ha estat col·laborador de diferents mitjans de comunicació amb programes com: "En Guàrdia" i "El nas de Cleòpatra" de Catalunya Ràdio; els programes "Minoria absoluta" i "Tu Diràs" de RAC 1, i al programa "El favorit" de TV3.

A més a més també ha estat guionista de sèries com "Els Maquis", "La guerra silenciada" o "Conviure amb el risc", entre d'altres. Ha escrit llibres com: Els catalans i Cuba, La Batalla de l'Ebre, Manel Girona, el Banc de Barcelona i el Canal d'Urgell, Guerres dels catalans; entre d'altres.

És un dels impulsors de Sobirania i Progrés, una plataforma cívica independentista catalana. Actualment és eurodiputat al Parlament europeu com a representant d'ERC amb una coalició amb altres partits.

Junqueras ens ha fet arribar un escrit de suport que adjuntem a continuació:


Als espais públics i al carrer...fem net de símbols feixistes!

En qualsevol país democràtic i normal, els símbols d’un passat totalitari o feixista han acabat desapareixent de la via pública. Parlem, posem per cas, d’Alemanya, el país més vacunat contra aquesta ideologia, que no permet l’exteriorització de cap simbologia nacionalsocialista ni, encara menys, la venda de marxandatge del III Reich.

A l’Estat espanyol, després de la mort del general Franco, han romàs multitud d’estàtues eqüestres, busts, plaques commemoratives o monuments com el que encara hi ha a Tortosa. Certament, aquestes obres s'han de conservar, ja sigui en museus o, en cas que sigui molt complicat, en zones museïtzades, per conservar el patrimoni i per mantenir viva la memòria històrica.

Ara bé, si volem avançar cap a una veritable normalitat democràtica, és imprescindible que netegem la via pública de tot símbol d’opressió.

Oriol Junqueras i Vies

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada