divendres, 18 de febrer del 2011

L'escriptor Matthew Tree dóna suport a la "Plataforma per retirar els símbols franquistes a Ulldecona"




L'escriptor anglès en català, Matthew Tree, conegut pels seus llibres en què expressa la seua passió per Catalunya ha estat el primer intel·lectual català en donar suport a la plataforma. Matthew Tree és autor de llibres que descriuen com és la Catalunya del segle XXI des dels ulls d'un immigrant que s'ha convertit en un català més. L'escriptor també és conegut per articles d'opinió en què reivindica la importància de la llengua catalana i la necessitat d'independència de la nació.

Al llibre CAT podeu trobar quina va ser la seua experiència quan va visitar Ulldecona i ens ha deixat aquest escrit en suport a la nostra causa:


L'últim règim feixista d'Europa no va ser el de Mussolini, ni el de Hitler ni el de Salazar: va ser el de Franco. Mentre Itàlia, Alemanya i Portugal han fet exercici de memòria, a Espanya el passat continua sent un tabú (o motiu de revisions històriques pro-franquistes). Que a Ulldecona - un dels meus dos pobles preferits de tot Catalunya, dit sigui de passada - encara hi ha plaques en noms de simpatitzants i militants feixistes és tan objectivament vergonyós com trobar un carrer Ciano a Itàlia o bé un carrer Heydrich a Berlín. És d'esperar que els responsables d'aquesta situació rectifiquin com més aviat possible, tot treient qualsevol símbol franquista - és a dir, feixista - dels carrers i posant-los allà on pertanyen: a un museu d'història.

Matthew

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada